Gastenboek

Les 6

Er zijn voor wordpress duizenden plug-ins te downloaden een plug-in is een klein programmaatje dat je site leuker en of makkelijker kan maken er zijn dus ook plug-ins om een gastenboek te maken maar we maken nu eerst een gasten boek zonder plug-in.

Klik op “nieuwe pagina”.
Noem deze pagina “Gastenboek”.
Zet in de pagina een tekst.
Klik rechts boven op “scherminstellingen” en vink “Reacties” aan.
Scroll naar beneden onder je nieuwe bericht.
Vink hier “Reacties toestaan” aan.

Standaard worden in WordPress de oudste reacties bovenaan getoond. Met een gastenboek wil je meestal de nieuwste reacties bovenaan hebben staan. Er is een standaard WordPress instelling die dit voor elkaar krijgt. Het enige nadeel aan deze instelling is dat het direct geldt voor al je pagina’s en niet alleen voor het gastenboek.

Ga naar “instellingen / Reacties” vervolgens naar het kopje “overige reactie-instellingen”. Je ziet hier een optie staan om de oudste of nieuwste reacties bovenaan te tonen. Selecteer “nieuwere “en klik vervolgens op opslaan om de nieuwste reacties bovenaan te tonen op al je pagina’s en berichten.

Maak een link naar je gasten boek
Ga naar “Dashboard / weergave / widgeds / widged toevoegen / tekst
Geef geen titel aan het venster schrijf in het venster “Gastenboek“, in html code geef je de link mee zoals hier : <a href=”http://eureka.wphoa.nl/?page_id=100”>Gastenboek</a> (verander http:// naar jou gastenboek pagina!)

 

Klik hier voor het voorbeeld gastenboek!

plug-in

Vind je dit geen goede optie dan kun je kiezen voor een plug-in DMSGeustbook is bijvoorbeeld een goede plug-in voor een Gastenboek je kunt eenvoudig dingen instellen als de kleuren, taal, verplichte velden, captcha instellingen, en nog veel meer.

Hoe je een plug-in installeert zie je in de volgende les.

 Home // WP // Les 7